2015. január 22., csütörtök

Vendégségben Óbudán

Takács Vera képes beszámolója a találkozóról.


Kaptunk ezt a meghívást, és örömmel elmentünk. Már az előtérben találkoztunk régi kedves kollégákkal

Kovács Robi, Holló Csaba mikrofonos, Vámos Sándor műszaki vezető, Acél Réka
Köszöntöttek bennünket az óbudaiak, majd
elkezdődött a beszélgetés
Kovács Róbert, Takács Vera, Acél Réka
Természetesen már az elején eltértünk az eltervezett "adásmenettől, mindig egyszerre beszéltünk és sokat nevettünk. /A közönség szerencsére velünk nevetett/
Robi mindjárt rátért a felnőtt stábtagok rosszalkodására

Mikor sikerült a rendes kerékvágásba terelni a beszélgetést A világ legrosszabb gyereke kapcsán Réka és Robi első szerepéről, a gyerekválogatásról beszélgettünk. Robi szerint csak neki köszönheti Réka hogy bekerült a filmbe /Való igaz, hogy a válogatás végén a "döntőbe" két kislány jutott és én /takacsvera/ Robit kérdeztem, hogy na melyik? A rékaarékarékaréka...volt a válasz. Hát így.





A mustározás mindig meghozza a sikert.

Ezután áttértünk a felkészítésre, a szülők szerepére, hogyan óvtam Őket a sztárságtól és arról, hogy Robi kivétel volt a szabály alól, miszerint nem szabad rontani a jegyeken :( 



Szó esett Robi és Annamari bimbózó szerelméről, és hogyan kísérték el az első randevúra a szülők - titokban - a gyerekeket.
Ezután a barátságról  és a szerelmekről esett szó. Kimeríthetetlen téma
a Kölyökidő első évének hangulatát idézte a Mi leszünk az unokád föcimének részlete


Jóleső nevetéssel fogadták a képeket. 

Acél Réka
Réka mondta el, hogy a barátság ami őket összefűzte nehezen leírható. Fontos és összetartó és máig érvényes. Ez a barátság megóvta őket, hogy a kamaszkorukban bármi félresiklás történjen. Elkerülhetetlen volt a nyugodt munka érdekében, hogy a zsák bolhaként működő gyerekcsapat mellé gyerekvigyázót vegyünk fel


Vargosz, Varga Gábor gyerekvigyázó
a kedvenc gyerekvigyázónk Vargosz elmesélte, hogy fiatal tanárként félt a feladattól, jogosan, mert az első munkanapján mindjárt egy nagy vízipisztoly csatában találta magát, de amikor  hirtelen kirántott a háta mögül egy nagyon nagy vízipuskát és visszalőtt, megteremtődött a tekintélye.

Sasi, Sasvári Lajos operatőr

Sasi, Sasvári Lajos az első idők és A világ legrosszabb gyerekének operatőrje  arról mesélt, hogyan látta meg a kicsi Robiban a nagy színészekre jellemző  gesztusokat. Ezután felidézte a kilencvenes évek elejét, amikor a Kölyökidő benne élt a napi aktualitásban. Pont forgattunk, a taxis blokád idején az üres Szent István körúton, és éppen - tényleg véletlen - a Néprajzi Múzeum tornyában voltunk, amikor a háttérben a csillagot szerelték le a Parlamentről. 
Majd én még hozzá meséltem hogyan dobott bele a Dunába akaratlanul, de hatásosan eláztatva. 
Vámos Sanyi az I. Stúdió műszaki vezetője
Elmesélte, hogy ő ugyan nem félt, de a kollégai bizony megijedtek, mikor a "zsák bolha" elárasztotta a televíziót.
Takács Vera
Kovács Róbert
Acél Réka
Ezután Réka és Robi elmesélte hogyan döntötték le a Rékát rejtő tornyot a rajongók, egy sajtónapi, élő, színpadi produkció közben. Az őrület bizonyítására a TV rap -et mutattuk meg a vendéglátóinknak, akik jóízűen kacagtak, bár néhányan már majdnem elaludtak. Hiába 2 és 3 között az ember hetvenen felül - sőt korábban - már aludni szokott, mint az oviban. :)


Befejezésül a fiatalok beszámoltak családi életük alakulásáról,  minderről a blog egyéb oldalain tájékozhattok.
Hát így
és az örök jelmondat









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése