Kezdetek


SZIASZTOK! EZ ITT A KÖLYÖKIDŐ!

1989 januárjában hangzott el először ez a mondat, amikor egy tucatnyi vidám 10 éves bohóckodott, ügyetlenkedett a Magyar Televízió 1. stúdiójában
1997 - ben, a műsor megszüntetésekor már egy 5 órás ÉLŐ adást bonyolítottak le, hibátlanul.

1989-ben Kremsier Edit- nek volt egy elfogadott műsorterve egy sorozatról gyerekeknek, mindenféle hétköznapi témáról szóló, amolyan gyerek "ABLAK". Takács Vera szerkesztő-rendezőként betársult a műsorba, és hozta magával azokat a gyerekeket, akik A világ legrosszabb gyereke c. filmjében és annak folytatásaiban szerepeltek. Velük indult el a sorozat. S elindult a levelek áradata is. Ekkor derült ki, mennyire hiányzott már a tv képernyőjéről, egy olyan műsor, ahol a nézőkkel azonos korú gyerekek tűnnek fel, a nézőkével azonos problémákkal, örömökkel .
Élőben kezdtük, az 1. stúdióban, az első adásban minden előfordult, ami egy élő adásban lehet, nem
 pattogott ki a kukorica, nem szólalt meg a debütáló szereplő, elveszett a kutya...

Gaskó Balázs az első adásban Tomával

1989 őszén már elindult a "folyt. köv." Tulajdonképpen titokban. Kiszámítottuk, hogy a műsor pénzéből, ha jól beosztjuk jutna arra, hogy kis történeteket forgassunk, ahol a műsorvezető gyerekekkel történik valami érdekes. Székhelyi József volt az első felnőtt, majd Hernádi Judit csatlakozott a stábhoz. Ettől kezdve az igazi rang az lett a kölykök között, ha valaki bekerülhetett a folyt. köv. -be. A miniszappannal láthatóan növekedett a műsor nézettsége is.

Az első folyt.köv. 1. része. Még csak pár perc, de már tetszett a nézőknek.
Árus bácsi: Székhelyi József
Gyerekek: Acél Réka, Dombóváry Kristóf, Garai Annamária, Kovács Róbert, Bányay Borbála
Operatőr: Sasvári Lajos
író - rendező: Takács Vera


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése